7. izložba ptica i sitnih životinja Ljubuški, 3.-4.12.2016.

Scorpio

Registrovani član
Registracija
27-04-2014
Poruke
654
Reakcije
156
Lokacija
Spol
Wr1bJL0.png
Udruga za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Columba“ - Ljubuški organizuje sedmu po redu izložbu sitnih životinja.

Događaj će biti organizovan u sportskoj sali O.Š. Marka Marulića, 3. i 4. decembra/prosinca 2016.

Columba je punopravna članica Saveza za uzgoj i zaštitu sitnih životinja FBiH, te se očekuje učešće brojnih izlagača, kako iz udruženja iz Saveza, tako i šire.

Udruga za uzgoj i zaštitu sitnih životinja Columba Ljubuški osnovana je 2009. godine s ciljem omasovljenja ovog plemenitog oblika udruženja građana, kako bi potakla svijest ljudi u pogledu očuvanja sitnih životinja i same prirode. Ime Columba je dobila po latinskoj riječi Columba što znači golub. (osbih.org, columba.ba, Ptice.info)
 
Sretno svima.
 
Izložba sitnih životinja u Ljubuškom oduševila posjetioce
hlQivf0.png
U Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom održana je zanimljiva izložba namijenjena ljubiteljima životinja. Sedma Međugradska izložba sitnih životinja, u organizaciji Udruge Columba, okupila je izlagače iz cijele Bosne i Hercegovine.

Izložena su 722 goluba, 75 peradi, 23 kunića i 100 ptica. Stručni žiri sastavljen od domaćih i evropskih sudija šampionom izložbe proglasio je goluba birmingham rollera u vlasništvu Hrvoja Mucića, predsjednika Udruge Columba. Maksimalnih 97 bodova ovaj golub osvojio je zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu i odličnoj kondiciji.

Hercegovački prugasti roler nova je i jedina rasa hercegovačkog goluba nastala križanjem nekoliko postojećih rasa. Columba i Savez za zaštitu i uzgoj sitnih životinja u BiH intenzivno rade na priznanju ove rase na evropskom nivou.

Iako je organizacija izložbe bila uspješna, a svoje primjerke sitnih životinja ustupili su izlagači iz cijele BiH, željelo se i upozoriti na loše uslove u kojima djeluju savez i udruženja za zaštitu životinja na državnom nivou.

Svoj doprinos izložbi dali su i najmlađi, učenici Osnovne škole Marka Marulića iz Ljubuškog koji su izložbeni prostor dodatno obogatili književnim radovima na temu “Kućni ljubimci”. (ljubuski.net, Ptice.info)
 
Pronađi:
Nazad
Vrh