Koja je ovo ptica

Janjko

Registrovani član
Registracija
20-04-2018
Poruke
3
Reakcije
1
Lokacija
Čuo sam ju na Velebitu, a onda i u Zagrebu. Čuje se u sumrak, dosta glasno. Pokušao sam rekreirati zvuk zviždanjem:

Koja ptica? - Clyp

Hvala!
 
Opa, imamo sovu pored zgrade :) Našao sam par videa, i da, to je to. Hvala!
 
Ćuk je inače i gradska ptica, bude ga po drveću, parkovima, zgradama, koristi stubove za osmatranje, aktivan je noću, ima to karakteristično glasanje i koristan je.
 
Baš mi je upao u uho jer sam bio na Velebitu, i na povratku sa brda ga čujem. Vratimo se u Zagreb, kadli opet isti zvuk. Zvučalo je kao da nas je pratio :)
 
Evo, da ne otvaram novu temu, zanima me zna li itko koja je ovo ptica. Prvi put se pojavila lani u prosincu na našem balkonu i izabrala je svoje ''mjesto za odmor''. Dolazila je svaki dan pred sumrak i odlazila čim se pojavi malo dnevnog svjetla. To je tako bilo do sredine veljače, a onda se više nije vratila. Nikako je nisam uspio dobro uslikati, a nisam je želio ni preplašiti nekim napadnim pokušajem slikanja, jer nam je već bila kao član obitelji. Na moju radost i iznenađenje nekidan se vratila na isto mjesto. Danas sam je konačno uspio uslikati kako spada. Veličine je vrapca i ima karakteristično gibanje gore-dolje kad sleti. Zaista me zanima kojeg to podstanara imamo na balkonu, nigdje nisam uspio naći koja bi ovo mogla biti ptica.

https%3A//i.imgur.com/Aid0e0F.jpg[/img]']https%3A//i.imgur.com/UGadg0Z.jpg[/img]']
https%3A//i.imgur.com/Aid0e0F.jpg[/img]']https%3A//i.imgur.com/MkePOSA.jpg[/img]']
 
Hvala na informaciji :happy:. Sad konačno znamo tko je naš podstanar.
 
Pronađi:
Nazad
Vrh