Društvo za zaštitu ptica Srbije objavilo digitalni priručnik "Ptice na dlanu"

zorion

Moderator
Registracija
27-04-2014
Poruke
475
Reakcije
283
Lokacija
Spol
3WdaEey.png
Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) objavilo je prvi digitalni priručnik o divljim pticama Srbije, "Ptice na dlanu".

Kako je saopšteno, ova aplikacija, koja je namijenjena za korisnike Android pametnih telefona i sadrži opise i ilustracije za 250 vrsta ptica koje naseljavaju Srbiju, osmišljena je tako da svako brzo i jednostavno može da pronađe nepoznatu pticu na osnovu tri filtera za izbor po obliku ptice, staništu u kome je posmatrana i boji perja.

Iz Društva poručuju da se posebno nadaju armiji mladih korisnika kojima su moderni alati i programi poput mobilnih aplikacija, danas sastavni dio procesa učenja.

- Željeli smo da podarimo besplatan alat uz pomoć kojeg će znanje zainteresovanih o pticama naglo porasti, svjesni činjenice da većina građana nedovoljno poznaje svoje pernate susjede. Krajnja želja nam je da divlje ptice dobiju hiljade novih obožavalaca i zaštitnika, a da zajedničkim snagama stručnjaci za ptice i svi ostali građani izgrade izvjesniju budućnost za ljude i našu prirodu - kaže jedan od autora, Saša Rajkov iz DZPPS.

Aplikacija "Ptice na dlanu" jedan je od 10 pobednika konkursa Centrifuga za 2017. godinu u okviru programa Superste. (RTS, Ptice Forum)
 
Nadam se da će naći put do zainteresovanih i radoznalih. :-)
 
Pronađi:
Nazad
Vrh