Windows Mobile

upendo

Registrovani član
Registracija
27-04-2014
Poruke
636
Reakcije
241
Lokacija
Spol
B2X postaje globalno ovlašteni servis Microsoftovih telefona
o0p9teH.png
U srijedu je B2X kompanija iz Njemačke (Minhen) objavila da su sklopili ugovor sa Microsoftom o servisiranju Microsoftvih telefona tj. Lumia i običnih telefona koje je Microsoft prodavao (sa Nokia natpisom).

Microsoft je odmah nakon preuzimanja Nokijnog odjela za telefone i usluge vršio promjene u načinu servisiranja te su ukidali lokalne servisne stanice koje su bile dostupne u skoro svakoj državi te više njih u istoj državi. Od danas B2X kompanija će voditi brigu o korisnicima i njihovim pitanjima kao i popravku uređaja u slučaju potražnje od strane korisnika kada je uređaj još pod garancijom.

Do sada su za Lumia uređaje u BiH, Hrvatskoj i Srbiji bili zaduženi MESC (Mobis) za Nokia i djelom Microsoft Lumije, iako MESC još navodi na web stranici da su ovlašteni serviseri izgleda da se to od danas mijenja.

B2X kompanija je u 2014. godini kupila kompaniju TSS koja između ostalog servisira Apple-ove iPhone uređaje u Indiji. Ne samo da Apple vjeruje u ovu kompaniju nego B2X radi isto za Samsung i Lenovo.

B2X planira izdati oficijelnu app za Windows uređaje s kojom možete dobiti podršku za svoju Lumiju ili drugi Microsoftov telefon. Osim toga B2X će se pobrinuti za skladištenje i menadžment dijelova i dodataka za Lumia i druge Microsoft telefone. Kompanija nudi i produženje garancije za vašu kupljenu Lumiju, u slučaju da je kupljena u zadnjih 6 mjeseci B2X nudi tzv. Smartprotect premium servis koji će produžiti vašu garanciju izvan roka propisanog od proizvođača (što je u slučaju Lumia uređaja 2 godine).

Kako bi potražili uslugu popravljanja uređaja u garancijskom periodu kupljenog u slobodnoj prodaji možete se obratiti ovdje. ako posjetite stranicu support.microsoft.com i selektirate Lumia uređaje stranica će vas odvesti do novog ovlaštenog servisera kao i partnera za sva vaša pitanja. Korisnici koji su kupili uređaj od mobilnog operatera, moći će ga tamo i servisirati (vjerovatno će u pozadini biti saradnja sa B2X). (windowsnovosti.com, Ptice.info)
 

cviko

Registrovani član
Registracija
09-04-2015
Poruke
31
Reakcije
2
Lokacija
Spol
Policijski službenici u Hamburgu dobili 900 novih Lumia pametnih telefona
s2DsZGm.png
Policijski službenici u njemačkom gradu Hamburgu dobili su 900 novih Lumia pametnih telefona baziranih na Windows 10 Mobile platformi za šta je izdvojeno ukupno 100 hiljada eura.

Uprkos tome što Microsoftova platforma Windows 10 Mobile bilježi sve manji tržišni udio i hroničan nedostatak aplikacija, postoje institucije koje se i u 2017. godini odlučuju upravo za uvođenje takve mobilne platforme.

Konkretno, Windows 10 Mobile uređaje rabi nekoliko policijskih uprava u Njemačkoj, a sada će im se pridružiti i policijski službenici iz Hamburga. Od ranije je poznato da policija New Yorka također koristi Windows pametne telefone.

Policija grada Hamburga nabavila je oko 900 Lumia mobilnih uređaja (nije preciziran model), kojima će kao i ostale policijske uprave u Njemačkoj, osloboditi policijske službenike od nepotrebne papirologije i osigurati im više vremena za rješavanje problema i policijskih slučajeva. Za kupnju navedenih uređaja ukupno je izdvojeno 100 hiljada eura.

Naglasak će biti stavljen na prednosti UWP koncepta univerzalnih Windows aplikacija što omogućuje jedinstveno iskustvo upotrebe na više različitih uređaja od mobilnih telefona do desktop računara u policijskim upravama, s pripadajućom opcijom dostupnosti potrebnih podataka na svim uređajima istovremeno. (bug.hr, Ptice.info)
 

Mahir

Registrovani član
Registracija
24-01-2015
Poruke
12
Reakcije
6
Lokacija
Spol
Oni uvijek znaju kako zaraditi.
 

Ljubo

Registrovani član
Registracija
19-05-2016
Poruke
1
Reakcije
0
Lokacija
Spol
Windows Mobile je strašno potcijenjen na tržištu. A meni je fakat lijep.
 

cviko

Registrovani član
Registracija
09-04-2015
Poruke
31
Reakcije
2
Lokacija
Spol
U Windows Store stižu iTunes, Spotify, Firefox, a Cities Skyline je već dostupan. :)
 
Pronađi:
Vrh