Izložba fotografija “Sačuvajmo čudesna stvorenja”

lastavica

Registrovani član
Registracija
27-04-2014
Poruke
500
Reakcije
147
Lokacija
Spol
Insekt tiski cvijet, orao krstaš, velika droplja i banatski božur samo su neke od ugroženih vrsta sa globalne IUCN Crvene liste (Red List) koje su predstavljene na izložbi u Regionalnom centru u Nišu (Srbija).

Posjetioci ove izložbe, koja je bila postavljena od 22. do 25. aprila, imali su priliku da saznaju zanimljivosti o čudesnim vrstama koje treba sačuvati, kažu organizatori. Između ostalog, navedeno je da je 25% svih sisara na svijetu ugroženo, da su 32 vrste klasifikovane kao iščezle u divljini, da je dabar jedno vrijeme bio nestao iz Srbije, da je plavi kit najveća životinja na IUCN Crvenoj listi, da su sve tri vrste kornjača koje žive u Srbiji procjenjene kao ugrožene, itd.

Otvaranje izložbe pratilo je predavanje eksperata iz oblasti zaštite životne sredine o Crvenim listama ugroženih vrsta na Zemlji.

Inače, izložba je organizovana povodom Dana planete - 22. aprila, a posvećena je i proslavi 50. godina postojanja IUCN Crvenih listi.

Ulaz u Regionalni centar (Pariske komune bb) bio je slobodan.

Organizatori izložbe su biološko društvo Dr Sava Petrović, Zavod za zaštitu prirode Srbije, IUCN (International Union for Conservation of Nature - Svjetska asocijacija za zaštitu prirode) i Regionalni centar. (juznevesti.com, Ptice.info)
 

Lorena

Administrator
Registracija
27-04-2014
Poruke
321
Reakcije
206
Lokacija
Spol
Tu i tamo se i ponešto konkretno organizuje za Dan planete. :D
 

Walker

Registrovani član
Registracija
27-04-2014
Poruke
704
Reakcije
225
Lokacija
Spol
Samo naprijed, podržavam. Mlade je puno lakše naučiti.
 
Pronađi:
Vrh