Zlatni retriver, ptice i hrčak najbolji prijatelji

Lorena

Administrator
Registracija
27-04-2014
Poruke
333
Reakcije
221
Lokacija
Spol
sSYBhRF.png
Zlatni retriver Bob živi u Sao Paulu u Brazilu sa svojim vlasnikom Luiz Higa Jr. i nekoliko papiga tigrica, nimfi i zeba, te hrčkom.

Ovaj srdačni pas, star godinu i devet mjeseci, osvojio je korisnike Instagrama pozirajući na fotografijama sa svojim "cimerima".

Neobična prijateljstva među različitim životinjama nisu rijedak slučaj, a primjer za to je i ova vesela družina.

Fotografije možete vidjeti na zvaničnoj Instagram stranici.

Zlatni retriver je FCI priznata britanska pasmina domaćih pasa, koja spada u grupu srednje velikih (do 61 cm, 34 kg). Veoma je društvena i odana životinja.

Tigrica (Melopsittacus undulatus) je papiga iz potporodice Loriinae. Jedina je vrsta roda Melopsittacus. Od davnina žive u suhoj unutrašnjosti Australije.

Nimfa (Nymphicus hollandicus) je najmanji pripadnik porodice kakadua i endemična vrsta Australije. Cijenjene su kao kućni ljubimci u cijelom svijetu i uglavnom ih je lako održavati.

Zebe (Fringillidae) su porodica ptica koja pripada redu vrapčarki (Passeriformes). Uglavnom su ptice pjevice koje se hrane sjemenjem. Većina nastanjuje sjevernu polutku, ali jedna potporodica nastanjuje Havaje. Mnoge ptice iz drugih porodica se također nazivaju zebama. (Klix, Wikipedia, Ptice.info)
 

Vedran

Registrovani član
Registracija
18-12-2014
Poruke
318
Reakcije
73
Lokacija
Spol
Zanimljivo je i da se ptice tako lijepo slažu. :)
 

pix

Registrovani član
Registracija
14-11-2020
Poruke
4
Reakcije
1
Lokacija
Spol
Kakva luda družina. 🤣
 
Pronađi:
Vrh